Totte

 Webbmaster för denna sida är Evy Melander.

Totte på trimmbordet

Totte, en svart cocker spaniel född den 8 oktober 2004, från kenneln Manaca's i Västerljung utanför Vagnhärad i Södermanland. Hans officiella namn är MANACA'S YOURS FAITHFULLY med Reg.nr S65102/2004 S. Pappans titel: SU(U)CH NUCH TRAVIS ABLE AND WILLING (Reg.nr N00658/01 R B). Mammans titel: SU(U)CH MANACA'S MAIN ATTRACTION (Reg.nr S22401/2002 S A).

Totte i blåbärsskogen

Totte i blåbärsskogen

VARFÖR VI SKAFFADE HUND

Sommaren 2004 semestrade vi på Gotland tillsammans med min bror Janne och hans sambo Lina. En av dagarna hade vi sällskap av Jannes båda döttrar Sara och Anna. Vi kom från Visby och var på väg söderut längs Gotlands branta västkust.  Det var varmt och Anna ville bada så vi tog av från huvudleden och följde en liten grusväg ned mot havet. Det var alltså av en ren tillfällighet som vi hamnade vid en badplats som hette Sandhamn med utsikt över de båda Karlsöarna. Medan barnen badade träffade jag en kvinna med två cockrar. Hon kom ifån Stockholm och hette Ulrika. Vi började prata och hon berättade att cockrarna var syskon och att den ena var hennes, den andra hennes mammas som nyligen gått bort. Jag fick veta att de kom från Kennel Manaca's. Ända sen jag var liten har jag drömt om att äga en cocker spaniel (och den skulle vara röd!) och nu började jag fundera på om jag inte skulle kunna förverkliga drömmen! När jag kom hem tog jag kontakt med Kennel Manaca's (som ligger i Västerljung utanför Vagnhärad) och kom överens med Monica - ägarinnan - att besöka henne och hennes hundar. Jag och min dotter Linn - också hundfrälst - bilade ner en septemberdag. När vi kom dit blev vi utskällda av ca 20 cockrar i alla tänkbara färger och storlekar! En liten dam charmade mig totalt; det var Greta, en svart, härlig och god liten tik.

Tottes mamma Greta

Greta

Vi fick veta att Greta skulle valpa i oktober och jag tingade en tik - om det nu skulle gå bra. Och det gjorde det. Monica ringde oss den 9 oktober och berättade att Greta hade fått 4 valpar - 1 tik och 3 hanar - kvällen innan. Tyvärr blev det ingen tik - den var redan tingad men Monica erbjöd en svart hane om jag ville ha- och det ville jag! Den sista oktober åkte vi upp och hälsade på Totte - för så skulle vår valp heta - för första gången. Gissa om han var söt! 

Totte ca 5 veckor gammal

Den 3 december 2004 var det så dags att få hem Totte! Han var nästan 8 veckor gammal när vi hämtade honom i Västerljung. Den första som fick träffa honom när vi kommit hem till Eskilstuna var min svärmor som genast föll för honom. Hon tyckte att Totte "hade så snälla ögon". 

Totte några veckor gammal


HEM

Copyright © 2011 Per-Erik Melander

All Rights Reserved